z miłości do kawy Lavazza
Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Mrożona mocha - PRZEPIS 0

Doskonała kawa mrożona! Słodka i orzeźwiająca, idealna na deser. Pyszne połączenie kawy, czekolady i kakao doda energii i pobudzi kubki smakowe każdego miłośnika czekolady!

 

Składniki (1 porcja):


50 ml espresso
50 ml rozpuszczonej czekolady
śmietanka 36%
6 kostek lodu
1 l mleka
175 g cukru
140 g kakao


Przygotowanie:


1. Gorąca czekolada: W małym garnku zagotować 1 litr mleka. Dodać do niego kakao, cukier i czekoladę, a następnie wymieszać. Gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut, aż mieszanka zgęstnieje. Wystudzić.
2. Zaparzyć espresso Lavazza.
3. W szklance umieścić kostki lodu, a następnie dodać wystudzoną czekoladę wymieszaną z 50 ml mleka.
4. Dolać kawę. Na wierzchu umieścić ubitą śmietanę.

Przepis zainspirowany przez Lavazza: lavazza.com

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony