z miłości do kawy Lavazza
Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Kawowy sorbet 0

Sorbet kawowy to fantastyczny pomysł na lekki, orzeźwiający deser! Gasi pragnienie, a jednocześnie dodaje energii. Koniecznie wypróbuj ten przepis jeszcze przed końcem lata.

 

Składniki (6 porcji):


330 ml wody
180 g espresso
120 g cukru
150 g śmietanki do kawy
6 łyżek gorącego espresso
12 łyżek syropu FABBRI o smaku amaretto


Przygotowanie:


1. Zalej gorącą wodą ulubioną mieszankę  espresso Lavazza (lub przygotuj 6 porcji espresso w ekspresie Lavazza Espresso Point/ Lavazza BLUE)
2. Do gotowego gorącego espresso dodaj cukier, śmietankę i wymieszaj.
3. Przelej espresso do odpowiedniego pojemnika i włóż do zamrażarki na 4-5 godzin.*
4. Zamarzniętą kawę pokrusz mikserem na drobne kawałki. Umieść porcje w szklankach, każdą porcję polej łyżką gorącego espresso i 2 łyżkami syropu FABBRI amaretto. Smacznego!

* jeżeli przygotujesz więcej espresso, pamiętaj, aby pozostawić kawę na dłużej w zamrażalniku. 

 

 Przepis zainspirowany przez Lavazza: lavazza.com

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony