z miłości do kawy Lavazza
Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Lemon Cappuccino - PRZEPIS 0

We Włoszech cappuccino pije się do śniadania. To lekka kawa na bazie mleka, która od rana nastraja pozytywnie :) Poznajcie wersję cappuccino z dodatkiem syropu cytrynowego - pokochacie ten smak!



Składniki:

1 filiżanka espresso
200 ml mleka
20 ml syropu cytrynowego

Syrop cytrynowy:

3 cytryny
130 ml wody
250 g cukru

Dodatkowo:

blender do wymieszania składników

Przygotowanie:

1. Syrop z cytryny przygotować dzień wcześniej:

Syrop przygotować gotując obrane i pokrojone cytryny, ze startą skórką, cukrem i wodą przez 8-9 minut na małym ogniu. Po ostygnięciu syrop należy przechowywać w lodówce.

2. Przygotowanie kawy rozpocząć od zaparzenia espresso Lavazza. Kawę należy przelać do szklanki. Następnie podgrzać mleko (nie gotować!), dodać syrop z cytryny i wymieszać składniki w blenderze.

Spienione mleko delikatnie przelać do szklanki z kawą, a następnie udekorować całość startą skórką z cytryny.

Przepis pochodzi ze strony: lavazza.com

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony