z miłości do kawy Lavazza
Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

Sklep flagowy Lavazza w Mediolanie 0

Kawa, to dla wielu jej miłośników, nie tylko codzienna filiżanka aromatycznego napoju, ale prawdziwa sztuka. Lavazza w nowo otwartym sklepie flagowym w Mediolanie udowadnia, jak kawa może pobudzać wszystkie zmysły, oferując pasjonatom podróż do magicznego świata "jakiego nigdy dotąd nie widzieli".

 

Co unikalnego znajdziecie w sklepie w Mediolanie? Otóż przestrzeń sklepu została podzielona na cztery osobne obszary. Każdy z nich przedstawia inny aspekt kawy Lavazza.

 

The Coffee Design area - w tej części najlepsi światowi kucharze prezentują wyniki swoich eksperymentów na bazie kawy Lavazza. Nie uwierzycie, co można stworzyć przy użyciu nowoczesnych technik kulinarnych! Kilka z tych innowacyjnych "wynalazków" opisaliśmy już w jednym z poprzednich wpisów > ZAJRZYJCIE TUTAJ.

 

The Fresh Roasted area - drugi obszar sklepu pokaże Wam cały proces prażenia i mieszania ziaren. To właśnie założyciel Lavazza, Luigi Lavazza był prekursorem tworzenia unikalnych mieszanek, które zrewolucjonizowały świat kawy ponad 100 lat temu! Będąc w sklepie Lavazza w Mediolanie jesteście świadkami prażenia i mieszania ziaren, możecie spróbować mieszanki niemal od razu po jej przygotowaniu, a potem kupić kawę i delektować się jej smakiem i aromatem w domu.

 

The Caffetteria Corner - tutaj skosztujecie wyśmienitych mieszanek Lavazza tworzonych w oparciu o historyczne receptury, a także tych, które zostały skomponowane na bazie lokalnych reinterpretacji espresso.

 

 

The Slow Coffee area - poznaliście już historię kawy Lavazza, proces powstawania mieszanek oraz zaskakujące eksperymenty na bazie kawy, teraz czas na unikalne urządzenia do jej przyrządzania. "Instalacje" rodem z laboratorium chemicznego naprawdę robią wrażenie! Prawdziwą sztuką jest umiejętne ich wykorzystanie. Bariści Lavazza pokażą Wam jak zaparzyć kawę w syfonie, Chemexie czy tradycyjnej kawiarce oraz zademonstrują metodę "cold brew", czyli parzenie kawy na zimno.

 

Nie pozostaje nic innego jak rezerwować bilety do Mediolanu i oddać się nowym kawowym doświadczeniom, które zaangażują i zaspokoją wszystkie zmysły.

 

Wszystkie zdjęcia pochodzą ze strony lavazza.com

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony