Espresso z tonikiem? Tego jeszcze nie było! Poznaj połączenie, które sprawi, że Twoje zmysły oszaleją! Doskonały orzeźwiający napój to idealna propozycja na gorące letnie dni.
Składniki:
500 ml toniku
owoce jałowca
imbir
30 ml espresso
Przygotowanie:
1. Zagotuj tonik w małym garnku.
2. Dodaj kilka owoców jałowca.
3. Obrany imbir pokrój w cienkie paski i dodaj do garnka. Gotuj jeszcze chwilę.
4. Przecedź tonik prze sitko, a następnie przelej do foremek do kostek lodu.
5. Dodaj do każdej foremki z tonikiem po jednym owocu jałowca i wstaw do zamrażalki.
6. W szklance umieść kilka wcześniej przygotowanych kostek lodu, dolej 250 ml wcześniej przygotowanego toniku.
7. Do szklanki dodaj 2 paski imbiru. Całość wymieszaj.
8. Na koniec wlej do szklanki 30 ml espresso. I gotowe!
Przepis pochodzi ze strony: lavazza.com